A panaszkodástól a hitehagyásig

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 4Mózes 11–14

„Mindeneket zúgolódások és versengések nélkül cselekedjetek; hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon" (Fil 2:14-15).

Amikor a felhőoszlop felemelkedett a Sínai-hegynél felállított szent sátorról, és a papok elindultak a frigyládával, Mózes így szólt: „Kelj fel Uram, és széledjenek el a te ellenségeid, és fussanak el előled a te gyűlölőid" (4Móz 10:35). Olyan volt ez, mint egy győzelmi kiáltás. Izráel hatalmas seregei örömmel indultak el. Végre úton voltak az Ígéret Földje felé!

Képzeljük el, milyen lehetett Isten látható jelenlétére tekinteni! Azt gondolnánk, hogy egy ilyen világos, egyértelmű jel láttán a nép készségesen és örömmel engedelmeskedik Isten minden parancsának, amint az atyáiknak, sok évvel azelőtt adatott ígéret beteljesedése felé haladnak.

Persze a dolgok nem egészen így működnek, még Isten népének életében sem. Ezen a héten áttekintjük, hogyan követte egyik zűrzavar a másikat a kétség, a hitetlenség és a hálátlanság megnyilvánulásai miatt. Tanulás közben gondoljuk át, milyen párhuzamok rejlenek mindebben számunkra, akik még nagyobb ígéret beteljesedésére várunk (Zsid 11:40)!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: