TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Minden nap döntéseket kell hoznunk: néha komoly, máskor kevésbé jelentős kérdésekben. Gondolkodjunk el a következő, Isten vezetésére vonatkozó ígéreteken: Zsolt 31:4; 32:8; 48:15; 78:52; Ézs 58:10-11!

„Ha Istennek adtad át magad, hogy munkáját végezd, akkor nem kell aggodalmaskodnod a holnap miatt. Akinek szolgálsz, kezdettől fogva ismeri a véget. A holnap eseményei, melyek szemeid előtt titokzatosak, a Mindenható előtt nyilvánvalóak. Ha elvégzendő munkánk kivitelét magunk vesszük a kezünkbe és saját bölcsességünkben bízva akarunk sikert elérni, akkor olyan terhet veszünk vállainkra, melyet nem Isten rakott ránk, s amit segítsége nélkül akarunk hordani. Magunkra vállaljuk azt a felelősséget, amely Istent illeti, s így mi magunk akarjuk Őt helyettesíteni… de ha igazán hisszük, hogy Isten szeret bennünket és csak javunkat akarja, akkor a jövő nem fog aggasztani. Úgy bízunk Istenben, mint a gyermek bízik szerető szüleiben. Gondjaink és szenvedéseink eltűnnek, mert akaratunk megnyugszik Isten akaratában" (Ellen G. White: Gondolatok a hegyibeszédről. Budapest, 1990, Advent Kiadó. 90. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a csoportban a csütörtöki tanulmány utolsó kérdésére adott válaszainkról! Miért kell szembenéznünk próbákkal, amikor Isten az összes akadályt el tudná távolítani utunkból? A nagy küzdelem szemlélete hogyan segít abban, hogy – legalábbis részben – választ tudjunk adni erre a kérdésre? Lásd Jób könyve 1. és 2. fejezetét!

2. Beszéljük meg alaposabban az emberi támogatás szükségességének kérdését! Milyen példákat találhatunk a Bibliában arra, amikor létfontosságú és hasznos volt Isten hűséges gyermekei számára is az emberektől jövő segítség? Hogyan segít Isten emberi eszközökön keresztül? Hogyan működik ez a gyülekezetünkben?

ÖSSZEFOGLALÁS: Mielőtt továbbindultak volna a Sínai-hegynél töltött esztendős táborozásuk után, Izráel fiai immár szabadságban ünnepelték meg a páska egyéves évfordulóját. Isten nem engedte, hogy elfeledkezzenek az egyiptomi rabszolgaságból való csodálatos szabadulásról. Amikor a törzsekből álló sereg három napon át vonult, Isten felhő- és tűzoszlopban vezette őket. A menet az ezüstkürtök jeladására indult, szervezett rendben, elöl a frigyláda, amit a papok vittek. A felhő kelet, majd észak felé vezette őket Párán pusztájában. Hasonlóképpen a vándorlás néha nekünk is nehéznek tűnhet. A siker titka viszont az, ha bízunk mindent tudó Atyánkban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: