KÖZÖSSÉGBEN ISTENNEL

Az izraelita istentisztelet kulcseleme a frigyláda volt, mint jelkép. A Seregek Urának, Istennek mennyei trónját szimbolizálta, azét „ki ül a Kérubok között" (2Sám 6:2). A szentek szentjében a két kérub között volt látható az Úr dicsősége, vagyis az Úr jelenlétének jelképe. A kérubok trónja alatt elhelyezett Tízparancsolat – az Isten és népe közötti szövetség alapja, és az Úr egyetemes uralmának és kormányzatának erkölcsi pillére – Isten akaratát nyilvánította ki. Isten népe a törvény által ismerte meg az Úr jellemét, aki rendelkezéseiben tárta eléjük kéréseit.

Olvassuk el 2Móz 25:22 és 4Móz 7:89 verseit! Próbáljuk meg elképzelni az Istennel való találkozásnak ezt az élményét! Miből gondolnánk, hogy nem semmisülnénk meg, ha túlságosan közel merészkednénk hozzá? Lásd 2Móz 20:19!

Ma milyen értelemben kerülhetünk még ennél is közelebb Istenhez? Lásd Zsid 4:14-16 verseit! Hogyan tette lehetővé Jézus ezt a közelséget?

Mózes azért ment be a szentélybe, hogy beszéljen az Úrral. A szöveg szerint azonban az Úr szólt Mózeshez. Az üzenet világos: legtöbben tudjuk, hogyan imádkozzunk, szóljunk, könyörögjünk az Úrhoz, és kérjünk ezt vagy azt, ám a kapcsolattartás nem lehet egyoldalú. Mindkét félnek szólnia kell a másikhoz. Miért lenne ez másképp a Teremtő és miközöttünk? A kérdés tehát csak az: mennyire vagyunk nyitottak arra, hogy meghalljuk Isten hangját, amikor szól hozzánk?

Milyen tapasztalatokat szereztünk az Istennel való kapcsolatunk során? Hogyan közölte velünk az Úr az akaratát? Készségesen meghalljuk a hangját? Mi lehet az az életünkben, ami akadályozza, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljünk Istennel?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: