A nép felkészítése

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 4Mózes 5–6; Ezékiel 33:15; Lukács 19:8-9;

Apostolok cselekedetei 17:28; 1Korinthus 6:19-20

„Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek" (3Jn 2).

Aki nem volt még menekült, nem igazán tud azonosulni Izráel népének helyzetével. Természetesen a mai menekültektől eltérően Izráel népe el akarta hagyni Egyiptomot, és nem úgy űzték el onnan őket. Ennek ellenére igen nagy feszültséget jelentett számukra otthagyni az egyetlen országot, amit ismertek, és vándorolni a kopár pusztaságban.

Ebben az összefüggésben jobban megérthetjük a népnek adott szabályok és rendelkezések jó részét, hiszen ezek segítettek nekik életben maradni a pusztában. Bár néhány jelenség (mint például a mannahullás) megszűnt, miután beléptek az Ígéret Földjére, sok rendelkezés továbbra is érvényben maradt; ugyanis olyan alapelveket fogalmaztak meg, amelyeket követve az emberek nagy áldásban részesülhettek a bűnnel és bálványimádással teli világban.

Ezen a héten áttekintünk néhány olyan rendelkezést, amelyet az Úr adott né-pének egykor. Ide tartozik a betegségek és a házastársi hűtlenség (vagy az attól való félelem) kezelése, valamint azoknak a személyes összeütközéseknek az elrendezése, amelyek elkerülhetetlenül kialakulnak akkor, ha több ember él együtt.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: