Az elfogadással a béke is beköszönt

Dönthetünk úgy, hogy megbékélünk életünk jelenlegi állapotával. Ha folyton többre, jobbra vágyunk, ahelyett, hogy megelégednénk azzal, amink van, sosem ismerjük meg az igazi békét.

Hogy egy kis boldogságban részünk legyen, hogy egy kicsit belekóstolhassunk a mennyországba itt a földön, el kell fogadnunk az életet, a saját életünket, a jelenlegi állapotában. Meg kell békélnünk a munkánkkal, a körülöttünk élő emberekkel és tökéletlenségünkkel. Elégedettek lehetünk férjünkkel, feleségünkkel akkor is, ha ráébredünk, hogy nem az ideális társsal házasodtunk össze. (Aki szerintem egyébként sem létezik.) Meg kell békülnünk pénztárcánk vastagságával, a közösségben elfoglalt helyünkkel, az arcunkkal (amit nem mi magunk választottunk), az otthonunkkal, a bútorainkkal, a ruháinkkal és életkörülményeinkkel – akkor is, ha a szomszédnak mindenből sokkal jobb és szebb van. Fogadjuk el az életet! Csak egy bőrünk van. (Most) nem születhetünk újjá egy másikban.

– Phil Bosmans

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: