TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Jn 13:1-12; Ef 4:11-16; 1Thessz 5:12-13; 1Tim 1:3-4; 4:12; 5:22; Tit 1-3; 1Pt 5:1-4

„Óriási veszélyben forog, aki hajlamos arra, hogy egyéni ítéletét minden másnál, a többiekénél többre tartsa. Sátán alaposan kidolgozott terve, aminek érdekében erőfeszítéseket tesz, hogy elválassza őket azoktól az emberektől, akik a világosság csatornái, és akik által Isten építeni és terjeszteni kívánja művét a földön. Ha valaki elfordul, és megveti azokat, akiket Isten kijelölt arra, hogy az igazság ügyének előre vitelében vezetői feladatokat töltsenek be, ezzel lényegében elutasítja azt az eszközt, amit az Úr rendelt el népe segítségéül, bátorítására és megerősítésére" (Ellen G. White: Gospel Workers. 444. old.).

„A Hetednapi Adventista Egyházban Isten senkinek nem adott királyi hatalmat, hogy az egész testületet, vagy a mű bármely ágát kizárólagosan uralja. Nem úgy rendelkezett, hogy a vezetés egész terhe csak néhány ember vállán nyugodjon. A felelősségeket az alkalmas emberek széles körében kell szétosztani" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 8. köt. 236. old.).

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít" (Fil 4:13).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gondoljunk a hatalomra, és arra, hogyan lehet vele élni! Mikor jó a hatalom, és mikor rossz? Hogyan tudunk a kettő között különbséget tenni?

2. Kik azok a gyülekezetünkben, akiket példaképül lehetne állítani? Mi bennük a követendő? Ugyanakkor milyen veszélye lehet annak, ha bűnös embereket tekintünk példaképeinknek?

3. Csalódtunk már valakiben, akire felnéztünk? Mit tanultunk meg ebből az esetből, ami mások számára is tanulságos lehet? Hogyan vehetünk másokról jó példát úgy, hogy közben megkíméljük magunkat az esetleges csalódástól, ha netalán emberi példaképeink megbotlanának?

4. Mit kell a gyülekezetnek tennie, ha nem megfelelő a vezetés? Hogyan őrizhető meg az egyensúly abban, hogy egyrészt határozottan kezeljük a problémát, ugyanakkor tanúsítsunk krisztusi kegyelmet és irgalmat?

5. Jézuson kívül melyik bibliai személyt tekintjük a példaképünknek? Miért? Beszélgessünk erről a csoportban, és vonjuk is le a tanulságot!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: