Bizodalom

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: János 3:36; Apostolok cselekedetei 4:29;

1Korinthus 9:27; Zsidók 4:16; 1János 5:13-21; Jelenések 12:9

„És ez az a bizodalom, amellyel őhozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket" (1Jn 5:14).

Benjamin Franklin mondta egyszer, hogy ebben az életben csak két dolog biztos: a halál és az adók. Van azonban még valami, ami biztos: az élet tele van bizonytalansággal!

Nem tudjuk például, hogy biztos-e a munkahelyünk. Semmi nem garantálja védelmünket a betegségek, a terrorizmus, a háború és a természeti csapások ellen. Arra sincs biztosítékunk, hogy ha este lefekszünk, másnap fel is ébredünk. Igyekszünk tőlünk telhetően mindent megtenni, hogy magunkat a nehézségekkel szemben biztosítsuk, de végeredményben legnagyobb igyekezetünk sem garantál semmit.

Mi a helyzet Istennel és ígéreteivel? Bizonyosak-e? Hogyan élhetünk bizalom és bizonyosság nélkül, ha Istenről van szó? Az Istennel való kapcsolatunk és az örök élet mindennél fontosabb. Mi a mondanivalója Jánosnak életünk e legfontosabb dolgát illetően?

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Miben bízhatunk? Mit tehetünk, hogy bizodalmunk ne váljon elbizakodottsággá? Mennyire számíthatunk arra, hogy imáink meghallgattatásra találnak? Mi véd meg Sátántól? Hogyan juthatunk el Isten ismeretére?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: