Hinni az Isten Fiában

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Máté 16:24-25; János 1:1-3; 3:36; 5:24;

Róma 6:1-6; 1János 5:1-12

„Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia" (1Jn 5:5)?

Jézusról nemcsak az ókorban gondolkodtak többféleképpen, hanem ma is. Van, aki megkülönbözteti a bibliai Jézust a történelmitől, és azt állítja, hogy a kettőnek nem sok köze volt egymáshoz. A történelmi Jézus állítólag egy hétköznapi ember volt, aki nagy érdeklődést tanúsított az isteni dolgok iránt, de ez minden. Azt nem hiszi el, hogy Ő a halottakból feltámadó Isten Fia! Mások úgy vélik, hogy Jézus csupán egy forradalmár volt, aki közvetve a Római Birodalom bukását akarta előidézni.

Megkísérthet az a gondolat, hogy ezt pusztán tudományos és filozófiai kérdésnek tekintsük. Ám Jézus kiléte és önmagáról vallott állításai minden emberre hatással vannak. Jézusról alkotott nézetünk lényegesen befolyásolja Istenhez való viszonyulásunkat, azt, ahogy a megváltás tervét értjük. Ez határozza meg azt is, hogy van-e üdvbizonyosságunk. Ezért foglalkozik János is e témával leveleiben.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: A győzelem milyen ígéreteit kaptuk? Mire gondol János, amikor arról beszél, hogy „víz és vér által"? Milyen érveket sorakoztathatunk fel a hit mellett? Mit mond János Krisztus istenségéről? Mit tanít az örök élet ígéretéről?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 3. negyedév

A szeretett tanítvány, János levelei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: