Testvéri szeretet

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Márk 12:28-31; János 14:15;

1János 3:11-24; 4:7-5:4; Jakab 2:15-16

„Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is" (1Jn 4:21, új prot. ford.).

Egyszer egy lelkészt felkeresett egy asszony, aki kifejezetten gyűlölte férjét. Nemcsak elválni akart tőle, hanem annyi fájdalmat is okozni, amennyit csak lehetséges. A lelkész azt tanácsolta, hogy térjen haza, és mindent úgy tegyen, mint aki szereti a férjét. Mondja neki, hogy sokat jelent számára, és amennyire csak tud, legyen kedves hozzá. Majd, ha meggyőzte hervadhatatlan szeretetéről, közölje vele, hogy el akar válni. Így okozhat a lehető legtöbb fájdalmat.

Az asszony ezt meg is fogadta. Égve a bosszúvágytól hazament, és néhány hónapon át úgy elárasztotta férjét szeretetével, mint soha azelőtt. Idővel a lelkész rákérdezett a válásra. „Szóba sem jöhet! – szólt az asszony. Rájöttem, hogy tényleg szeretem a férjem."

A szeretet egészen meg tudja változtatni a világunkat, gyülekezetünket, családunkat és a házasságunkat is. E heti tanulmányunkban betekintést nyerhetünk abba, amit János e fontos témáról mond, illetve megtudhatjuk, hogyan fejezzék ki szeretetüket azok, akik magukat Jézus követőinek vallják.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Mit tanít János a szeretetről? Miben nyilvánul meg a keresztény szeretet? Hogyan fejezi ki a megváltás terve a szeretet valódi jelentését? Bűnösként hogyan lehet üdvbizonyosságunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 3. negyedév

A szeretett tanítvány, János levelei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: