Jézus az élő Ige magvát vetette

„Krisztus tanításainak és prédikációinak témája Isten Igéje volt. Ha megkérdezték, egyszerűen így válaszolt: 'Meg van írva'

Krisztus szolgái tegyék ugyanezt. Sokan félretolják Isten Igéjének alapvető igazságait, és helyükbe emberi elképzeléseket, spekulációkat állítanak – a mi időnkben éppúgy, mint ahogy ez a régi korokban is megtörtént. Számos lelkész nem fogadja el az egész Bibliát ihletett írásként. Az egyik „bölcs" ember elveti az Írás egy bizonyos részét, a másik megkérdőjelezi egy másik szakaszát. Saját ítéletüket az Ige fölé helyezik. A Szentírást önnön tekintélyük alapján tanítják, ezzel megfosztva az Igét isteni tekintélyétől. Így vetik el széles körben a hitetlenség magvait, aminek következtében az emberek összezavarodnak, nem is tudva, mit higgyenek el.

…Krisztus napjaiban a rabbik a Szentírás több részéből kiindulva misztikus elképzeléseket építettek fel. Mivel Isten Igéjének egyértelmű tanítása ítéletet mondott cselekedeteik felett, megpróbálták elvenni az élét. Ma is ugyanez történik. Isten Igéjét sokan titokzatosnak, homályosnak tüntetik fel, így akarnak mentséget találni törvényszegésükre. Akkor Krisztus megfeddte ezt az eljárást. Azt tanította, hogy Isten Igéje mindenki számára érthető. A Szentírás tekintélyét megkérdőjelezhetetlennek mutatta be, és nekünk is ezt kell tennünk. Úgy beszéljünk a Bibliáról, mint ami a végtelen Isten szava, ami minden vitát lezár, és ami a hitünk alapját képezi…

Isten atyai szeretete és kegyelmének gazdagsága volt Krisztus kedvelt témája. Sokat foglalkozott Isten szent jellemével és törvényével. Önmagáról elmondta, hogy Ő az Út, az Igazság és az Élet. Krisztus szolgái is erről beszéljenek! Mutassuk be úgy az igazságot, ahogy az Jézusban van! Érthetően beszéljünk a törvény kívánalmairól és az evangéliumról! Beszéljünk az embereknek Krisztus önmegtagadó és áldozatos életéről, megaláztatásáról és haláláról, feltámadásáról és mennybemeneteléről! Szóljunk arról is, hogy a mennyei udvarban Jézus most közbenjár értünk! Mondjuk el, hogy megígérte: 'Ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket' (Jn 14:3)" (Ellen G. White: Lift Him Up. 108. old.).

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: