A nagy misszióparancs

A négy evangéliumban éppúgy megtalálható az evangélium hirdetésére vonatkozó felszólítás, mint Az apostolok cselekedeteiben. Természetesen hasonlóságot mutatnak, ám van néhány jelentős különbség is. Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk mindarról, ami a „nagy misszióparancshoz" tartozik, el kell olvasnunk valamennyi változatot.

Mt 28:19-20 Mk 16:15-16 Lk 24:46-47 Jn 20:21 ApCsel 1:8

Olvassuk el azokat a szakaszokat, amelyekben a „nagy misszióparancsot" feljegyezték, és figyeljük meg, hogyan egészítik ki egymást! Mi a jellegzetessége e szakaszok mindegyikének?

Az evangéliumot „minden nemzetnek" hirdetnünk kell. A Generál Konferencia statisztikái szerint a Hetednapi Adventista Egyház ma több mint 200 országban hirdeti üzenetét. Ez azt jelenti, hogy csak kevés olyan ország van, ahol egyházunk hivatalosan nincs jelen, közöttük számos nagy államban, mint pl. Észak-Korea, Szaúd-Arábia, Szíria és Jemen. A többi javarészt kis ország, ahol egymilliónál kevesebben élnek. Van, akit megkísérthet a gondolat, hogy az Adventista Egyház már majdnem „befejezte a munkát". Ez persze nem igaz. Noha hálát kell adnunk Urunknak, hogy egyházunk gyorsan és folyamatosan növekszik a világ számos részén, és folyamatosan új területekre lépünk be, a kihívás még mindig óriási. Amikor az Újszövetség „nemzetekről" beszél, olyan szót használ, amelyet helyesebb volna „népcsoportoknak" vagy „etnikai csoportoknak" fordítani. Tehát munkánk nem lesz teljes, amíg minden népcsoportot el nem érünk. Vitatják azt is, hány ilyen népcsoport létezik. A szakemberek állítása szerint ez a szám kettő- és húszezer közé tehető, attól függően, melyik meghatározást vették alapul. Bármelyiket is használják azonban, e népcsoportok közül még sok ezret nem értünk el!

Etnikai hovatartozástól függetlenül gondoljunk azokra az emberekre a környezetünkben, akik még nem hallottak az evangéliumról! Vajon tehetünk valamit azért egyénileg is, hogy elfogadják Istent? Mit sejtet a válaszunk önmagunkról és az egyház missziójában betöltött szerepünkről?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: