A misszió

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Márk 16:15-16; Lukács 24:46-47; János 14:6;

Efézus 4:11-15; 2Péter 2:1-3; Jelenések 14:6-12

„Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, aki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel" (1Pt 3:15).

A misszió nem ódivatú szó, amihez a trópusokon viselt kalapok és a világ elszigetelt helyein töltött hatéves ciklusok képe kapcsolódik. A misszió a keresztény élet egy lényeges eleme. „A misszió és a misszionárius szavak a latin küldetés és küldött szavakból származnak… Az angol Biblia általában az apostol főnevet használja, amely egy görög szóból ered, és szintén küldöttet jelent… János evangéliuma harminckilencszer említi, hogy Jézust Isten küldte. Így csak ez a könyv harminckilencszer utal Jézusra, mint misszionáriusra vagy apostolra" (Jon L. Dybdahl cikke: „Misszionary God – Missionary Church", Re-Visioning Adventist Mission in Europe. szerk. Erich W. Baumgartner. Berrien Springs, Michigan, 1998, Andrews University Press. 8. old.). Krisztus követőiként Jézus társai vagyunk a misszióban. Ahogyan Őt küldte az Atya a világba, minket is küld, hogy képviseljük Őt, és hirdessük mindenkinek a hármas angyali üzenetet. Ám minél tovább vagyunk itt, annál nagyobb a veszély, hogy befelé fordulunk, azt keresve, mivel tudnánk fenntartani szervezeti egységünket és intézményeinket, akár annak terhére is, amire elhívattunk: hogy hirdessük a világnak az Istentől kapott jelenvaló igazság üzenetét.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: A misszió az egyház szíve. Emberek sorsa forog kockán. A misszió nem csupán egy az egyház programjai közül, hanem létezésének alapja és célja. Minden keresztényt misszionáriusnak hívott el Isten.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: