További tanulmányozásra:

Ellen G. White Jézus élete. Budapest, 1993, Advent Kiadó. 346–354. old.

„Jézus így felelt Péternek: 'Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám' (Mt 16:17).

A Péter által megvallott igazság a hívő hitének alapja. Maga Krisztus jelentette ki, hogy ez az örök élet. Ezen ismeret birtoklása azonban nem szolgálhat alapul az önfelmagasztalásra. Péter nem saját jósága miatt kapta ezt a kinyilatkoztatást. Az ember önmagától sohasem juthat el az istenismeretre. 'Magasabb az égnél: mit teszel tehát? Mélyebb az alvilágnál; hogy ismerheted meg?' (Jób 11:8). Egyedül a fiúság lelke jelentheti ki nekünk Isten mélységes dolgait" (i. m. 348. old.).

ÖSSZEFOGLALÁS: Az egyház isteni kezdeményezés. Isten tulajdona, nem a miénk. Krisztus testének tagjai vagyunk, mindannyian meghatározott szereppel, ám mindig emlékeznünk kell arra, hogy Ő a Fej. Ne egyformaságra törekedjünk, de tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megőrizzük az igazi egységet Krisztusban.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Az egyházban való tagság feltétele a megváltásnak? Vagy más okból csatlakozunk az egyházhoz? Milyen nagy haszna van annak, ha egy test részei vagyunk? Ugyanakkor mire kell ügyelnünk?

2. Néhányan azt mondják: „Már nem járok gyülekezetbe. Amíg jártam, ürességet éreztem. Ha kimegyek a természetbe, mélyebb vallási élményben van részem, mint amikor egy unalmas prédikációt hallgatok". Mit felelnénk egy ilyen embernek?

3. Gondoljuk még egy kicsit tovább a szerdai részben felvetett kérdéseket egyházunk etnikai különbözőségéről! Miért kellene a keresztényeknek lenni a legnyitottabbaknak, és a faji hovatartozástól függetlenül mindenkit szeretni? Mit tehetnénk, hogy jobban közelítsünk a faji és etnikai harmónia fontos kérdéseinek terén az Úr elvárásaihoz?

„Igazságnak áldozatával áldozzatok, és bízzatok az Úrban" (Zsolt 4:5).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: