További tanulmányozásra:

Olvassuk el Ellen G. White: Tapasztalatok, látomások, lelki ajándékok. Budapest, A Magyarországi Bibliakövetők Felekezete. Gyarmati és Bősz Nyomda. „Sátán bukása", „Az ember bukása", és „A megváltás terve" c. fejezeteit, 114–122. old.! Ez a három rövid fejezet a bűn eredetéről (a mennyben és a földön), valamint a megváltási terv első kinyilatkoztatásáról szól.

ÖSSZEFOGLALÁS: A bűn az élet minden területét megfertőzte. Szembesülnünk kell a valósággal, hogy ez messze meghaladja a képességeinket; nem tudjuk megoldani. Isten hatalmát és szeretetét azonban nem haladja meg. Határozottan lépett fel a bűnnel szemben, és Fiában, Jézus Krisztusban megoldást talált.

Beszélgessünk róla!

1. Adventistaként tudjuk, hogy a világ nem lesz jobb, sőt. Hogyan viszonyuljunk tehát a problémáihoz? Egy vállrándítással lépjünk túl, hiszen „Isten megmondta, hogy minden rosszra fordul majd, akkor ugyan mi mit tehetnénk?" Vagy annyira belebonyolódunk a világ gondjainak orvosolásába, hogy elfelejtjük felhívni az emberek figyelmét az egyetlen kiútra: Jézus Krisztusra, aki meghalt értünk, és majd visszatér? Hogyan találhatjuk meg a helyes egyensúlyt?

2. Vajon határozottabban kellene az egyháznak elítélni a világban megnyilvánuló közösségi bűnt? Vagy ennek csekély hatása lenne, és csak elvonná erőinket attól, hogy minden emberhez eljuttassuk az evangéliumot? Ugyanakkor, ha hallgatunk ezekről a nagy horderejű kérdésekről, mi lesz az erkölcsi hitelességünkkel?

3. A bűn szörnyű következményei közül a halál a legborzalmasabb. Emberként semmit nem tehetünk ellene. A bűn pusztítására csak Isten természetfeletti közbeavatkozása jelenthet megoldást. Mennyire kell igyekeznünk tehát, hogy Istentől kapott minden erőnkkel küzdjünk a bűn ellen?

4. Adventistaként hisszük: a bűn és a gonoszság megértésének egész kérdése középpontjában a nagy küzdelem áll. Más világok értelmes lényei figyelik, mi történik itt, és látják, hogy kezeli Isten a bűnt és annak következményeit. Képzeljük el, hogy bűntelen lények vagyunk a világegyetem másik részéből, és látjuk, mit okozott a bűn. Mit vennénk észre? Mit gondolnánk? Milyen tanulságot vonnánk le abból, amit a földi emberek átélnek? Képzeljük el, mennyire felfoghatatlanok és ésszerűtlenek lehetnek a szemükben egyes tetteink!

„…az Úr teremtette az egeket… Adjatok az Úr nevének dicsőséget" (1Krón 16:26-29).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: