Bűn

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Ézsaiás 14:12-14; Máté 23:23; 25:45;

Filippi 2:6-8; Zsidók 1:1-5; Jelenések 5:9-12

„Bizonyára azért, miképpen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképpen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása" (Róm 5:18).

Mára kérdésessé vált az előző nemzedékek szilárd optimizmusa, hogy körülöttünk minden csak jobb lesz. Világunk a hidegháború után sem nevezhető biztonságosnak. A terrorizmus fenyegetése mindannyiunkban a sebezhetőség érzetét kelti. A tudomány, amit egy jobb világ útkészítőjének tekintettek, most a pusztulás rémével fenyeget. A fő energiaforrások kimerülőben vannak, a jéghegyek olvadnak, a bűnözés mindenütt az élet szomorú velejárójává vált. Az emberiség az előző nemzedékekhez viszonyítva elenyésző erkölcsi fejlődést mutat, ha fejlődött egyáltalán. A gazdagok és szegények közti szakadék rohamosan nő. A napi hírekben szüntelenül támadásokról és erkölcsi hanyatlásról hallunk. Az ember bűnösségével kapcsolatos keresztény tanítás könnyen igazolható, elfogadásához nincs szükség hitre. De bármilyen lehangoló is a bűn, ne keseredjünk el, mert amilyen valóságos a bűn, éppen olyan igaz az isteni kegyelem is!

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: A bűn és annak következményei életünk fájdalmas velejárói. Hálával tartozunk Istennek Jézusért, aki mindannyiunk számára biztosította a menekülés útját!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: