További tanulmányozásra:

„Isten sokféle módon kívánja megismertetni magát, és szoros egységbe jutni velünk. A természet szüntelenül hat az érzékeinkre, és a szív fogékonnyá válik Isten szeretete és dicsősége iránt, amely kezének művei által megnyilatkozik. A fogékony fül meghallja és megérti Istennek a természetben megnyilvánuló szavát. A zöld mezők, a sudár fák, a virágillat, a tovaszálló felhők, a hulló eső, a csörgedező patak, az egek pompája és fensége szívünkhöz szól, és az Alkotó megismerésére buzdít bennünket" (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. 21. kiad. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 63. old.). Olvassuk el az Isten ismerete c. fejezetet végig (63–68. old)!

ÖSSZEFOGLALÁS: Isten kapcsolatot akar tartani velünk. Teszi ezt a természet és lelkiismeretünk által szólva hozzánk. A korszakokon át próféták által üzent népének, és a prófétaság ajándéka ma is elérhető egyháza számára. Mindent egybevéve azonban a Biblia, az írott Ige marad földi zarándokutunk Istentől kapott kézikönyve. Középpontjában az áll, mit tett Isten értünk, amikor Krisztus személyében testet öltött és belépett a világba.

Beszélgessünk róla!

1. Milyen mértékben segít a természet megtalálni Istent? Tanítást ad a Biblia Istenéről, vagy csupán azt a benyomást kelti bennünk, hogy kell lennie Valaminek vagy Valakinek odafenn?

2. Beszélgessünk az osztályban arról, hogy miért fontos a lelkiismeretünkre hallgatni! Beszéljük meg ennek a veszélyeit is! Hogyan segíthetünk másoknak megtudni, bízhatnak-e lelkiismeretük szavában, és ha igen, mikor?

3. Milyen szerep jut a kultúrának és a neveltetésnek lelkiismeretünk formálásában? Hogyan befolyásolja környezetünk a jóról és rosszról alkotott fogalmainkat? Hogyan tanulhatunk meg felülemelkedni kultúránk határain, amikor erre szükség van, például, amikor tanítása ellentmond Isten Szavának?

4. Ha a prófétaság ajándéka lelki ajándék, amit Isten egyházának adott, akkor ez azt jelenti, hogy napjainkban is jelentős szerepet játszik? Számíthatunk-e arra, hogy Isten elhív majd más prófétákat is, úgy, ahogy egy évszázaddal ezelőtt elhívta Ellen G. White-ot?

5. Hogyan tanulmányozhatjuk úgy a Bibliát, hogy jobban megismerjük Istent? Lehet úgy is olvasni a Szentírást, hogy semmivel ne tudjunk meg többet Istenről, mint amikor először vettük a kezünkbe?

„A te kezeid teremtettek és erősítettek meg engem" (Zsolt 119:73).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: