További tanulmányozásra:

Ellen White Jézushoz vezető út című könyve Krisztus életére összpontosít. Ha e heti tanulmányunk tükrében választanunk kellene belőle egy fejezetet, talán a 8. lenne a leginkább ideillő: „Növekedés Krisztusban" (50–56. old.). „A Krisztusban való élet a lelki nyugalom élete. Nem mindig az elragadtatás érzülete, de legyen állandóan békés, bizalommal teli. Reményetek nem önmagatokban, hanem Krisztusban van. Gyengeségeteket kiegészíti az Ő ereje, tudatlanságotokat az Ő tökéletessége. Azért ne magatokra, hanem Krisztusra tekintsetek! Foglalkozzanak gondolataitok az Ő szeretetével és jellemének tökéletességével" (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. 21. kiad. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 52–53. old.)!

ÖSSZEFOGLALÁS: E heti tanulmányunk a „teljes" vagy „bőséges" életre összpontosított, amelyet Jézus Krisztusban találhatunk meg. Ennek érdekében felelősségteljesen kell élnünk, vigyázva fizikai épségünkre. Lényeges a kapcsolatok szerepe is, mert Isten közösségi életre tervezte az embert. Ami azonban a legfontosabb, hogy ez Jézusban teljesen megújult, megváltozott, Isten kegyelmében növekedő életet jelent.

Beszélgessünk róla!

1. Amikor valaki lebénul vagy súlyosan megbetegszik, gyakran felmerül a kérdés, van-e még értelme az életének. Szabad-e az életminőséget elsősorban fizikailag meghatározni, vagy vannak talán még lényegesebb, más szempontok is? Hogyan hat az élet eredetéről való meggyőződésünk válaszunkra?

2. Sok ember életét mérgezi a halál fenyegető réme. Végül is, ha előbb-utóbb mind meghalunk, és minden velünk kapcsolatos emlék feledésbe merül, mi értelme az életnek? Hogyan válaszolt Jézus ilyen kérdésekre, cáfolva aggodalmainkat?

3. Mai világunkban milyen ideálok és erkölcsi értékek kerültek előtérbe, amelyek megfosztanak a „teljes élet" lehetőségétől? Hogyan válaszolhatunk mi, mint keresztények/adventisták erre a kihívásra?

4. Hogy járulhat hozzá egészségügyi üzenetünk az egészségesebb életmóddal kapcsolatos elveinkkel együtt a „bőséges élet" ígéretéhez? Elképzelhető, hogy becsapjuk magunkat ezen a téren?

(Arthur Eddington, asztrofizikus)


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: