Élet

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 2:7; Zsoltár 139:13-14;

János 1:1-3; 3; 10:10; 2Korinthus 5:17; Filippi 2:1-5

„Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek" (Jn 10:10, új prot. ford.).

Az emberek napjainkban jóval tovább élnek – különösen a fejlett világban –, mint az előző generációk. Természetesen, jó dolog hosszú ideig élni, de nem mindegy, hogyan. Az orvosok néha hősies tettek egész sorát hajtják végre, hogy mesterségesen életben tartsanak egy embert, még akkor is, ha annak az embernek az életminősége jelentősen romlik, ami talán már egyáltalán nem is nevezhető életnek.

Az élet minősége nem csupán a fizikai jólét elfogadható szintjére vonatkozik, ennél sokkal tágabb jelentése van. Mit kezdünk a nekünk adatott évekkel? Van-e célja az életünknek, harmóniában élünk-e másokkal? Mennyire kielégítő a kapcsolatunk Teremtőnkkel, embertársainkkal? Fontos kérdések ezek mindazok számára, akiknek az élet ajándéka megadatott.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Az élet ajándék, amit csak Isten adhat. Mi megkaptuk ezt az ajándékot. Mit jelent számunkra? Hogyan éljük hát? Mivel ajándék, úgy illik, hogy vigyázzunk rá, fizikailag és lelkileg is. Ugyanakkor Jézusba vetett hitünk révén a hívők közösségébe kerülünk, és egy új család tagjaivá válunk, a mennyben és a földön egyaránt – mindennek befolyásolnia kell jelen életünk minőségét.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: