Örökkévaló remény

Hogyan is érthetnék meg véges lények valaha, mi a végtelenség? Hogyan érthetnénk meg mi, halandók – akik közül a legtöbben nem élünk 80 vagy 90 évnél tovább –, hogy mit jelent halhatatlannak lenni és örökké élni? Az örök élet nem egyszerűen a jelenlegi folytatása. Az sokkal inkább a „pokolhoz" hasonlítana, mintsem a „mennyhez". Az örök élet minőségileg egészen más. Halandóként meg kell elégednünk egy pillantásnyival abból, amit a jövő tartogat számunkra: hiszen jelenleg csak „tükör által homályosan" látunk és „rész szerint" való ismerettel bírunk (1Kor 13:12).

Örök életünk miben különbözik majd a jelenlegitől (1Kor 15:42-43, 52; Jelenések 21)? Miben fog hasonlítani hozzá?

Nagyon sok kérdés marad válasz nélkül az örök élettel kapcsolatban, amire most biztosan nem kaphatunk kimerítő feleletet. Viszont tanulságokat vonhatunk le Jézus feltámadásából. Fontos megjegyeznünk, hogy a halálból feltámadt Krisztus ugyanaz volt, mint aki néhány nappal korábban kereszthalált halt. „Megdicsőült" testben támadt fel, amire nem vonatkoztak többé a természeti törvények úgy, ahogy a mi, halandó testünkre vonatkoznak. Ugyanakkor továbbra is megtartotta a halála és feltámadása előtti „emberi formáját". Ugyanaz a személy maradt, megjelenéséről, hangjáról, gesztusairól felismerhető. Ebből arra következtethetünk, hogy új, „megdicsőült" testünkben minket is megismernek majd, akiket ebben az életben ismertünk, és akik velünk együtt élvezik majd az új életet.

Már most is kaphatunk egy kis ízelítőt az örök életből. Pál levelében olvassuk (Róm 8:10), hogy a Szentlélek betölti azt, aki Krisztushoz fordul. A hívőt ennek következtében megérinti az örök élet, ami majd az eljövendő világban válik teljes valósággá. A Szentlélek jelenléte tehát megváltásunk biztosítéka (Ef 1:13-14).

Próbáljuk meg elképzelni, milyen lesz az élet a mennyben, az új földön, új testben! Hagyjuk szárnyalni képzeletünket; képzeljük el ezt az új életet annak alapján, amit a Bibliában találunk! Mekkora bolondság volna eldobni mindezt olyasmiért, amit a földi lét kínálhat!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: