Remény a síron túl

Egyszer valamennyien meghalunk (hacsak nem leszünk életben Krisztus viszszatérésekor). Mindannyian veszítettünk már el valakit a szeretteink közül. Naponta szembesülünk a halál hátborzongató valóságával; találkozunk vele, ha elmegyünk egy temető mellett, ha halottaskocsit látunk vagy a televízióban a híreket hallgatjuk. A legrosszabb azonban, ha a legközelebbről érint, amikor egy barátunktól vagy rokonunktól kell végső búcsút vennünk. A halál a fő ellenségünk, de Isten legyőzi majd!

Mi az igazság a halállal kapcsolatban? 1Kor 15:20-26, 50-55; 1Pt 1:3

A feltámadás bizonyosságát illetően milyen két csoportra oszlik az emberiség? 1Thessz 4:14

Pál apostol a feltámadásról szóló, jól ismert szakaszban (1Korinthus 15) kiemeli, hogy a feltámadás reménysége alapvető része egész hittapasztalatunknak (12-19. versek). Ha nincs feltámadás, hiábavaló a hitünk.

Természetesen a feltámadás fizikai lefolyásának sok részét nem értjük. Egy dologban azonban biztosak lehetünk: „feltámadásunk" nem függ testünk jelenlegi anyagának megmaradásától. Teremtőnk hatalma őrzi meg egyéniségünket, és tesz újjá egy pillanat alatt új (tökéletes) testben, amin soha nem kell majd plasztikai sebésznek vagy öregedést késleltető tablettáknak javítani.

Fogalmunk sincs, hogyan fogja végbevinni Isten ezt a csodát. Ő, aki képes volt megteremteni az életet, biztosan rendelkezik azzal a hatalommal, hogy újjáteremtse a földet és benépesítse azokkal, akiknek nevét az élet könyvébe írták. Hitünk nem értelmünkkel vagy érzékszerveinkkel megerősíthető dolgokon alapszik, hiszen a feltámadás a létezésnek abban a birodalmában történik, ahová a tudomány távolról sem juthat el. Hitünknek az a tény képezi alapját, hogy Krisztus legyőzte a halált. Így a hívő halála csak átmeneti „alvás", amelyből örök életre ébred majd.

Még az örök életben reménykedve is iszonyodunk a haláltól, félünk tőle, és amennyire csak lehet, igyekszünk menekülni előle. Ez természetes, viszont a halál egyáltalán nem az. Hogyan erősíthetjük meg az örök élet ígéretbe vetett bizalmunkat, hogy még jobban felülkerekedhessünk a haláltól való félelmen már most?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: