Krisztus igazságának palástjában

„Pál felismerte gyengeségeit, és azt, hogy jó oka van kételkedni a saját erejében… Korábban bízott a törvény cselekedeteiben… és bizalmát saját igazságára alapozta. Ám amikor belenézett a törvény tükrébe, és olyannak látta meg magát, mint ahogy Isten látja, felfigyelt számos hibájára, a bűn foltjaira, felkiáltott: ' Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből' (Róm 7:24)?

Pál az Isten Bárányára nézett, aki elveszi a világ bűneit. Hallotta Krisztus hangját: 'Én vagyok az Út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam' (Jn 14:6). Elhatározta, hogy igényli az üdvözítő kegyelmet; hogy meghal a vétkek és bűnök számára; hogy engedi bűneit Krisztus vére által lemosni; hogy Krisztus igazságába öltözik; hogy az élő Szőlőtőke ága lesz. Pál Krisztussal járt, aki nem csupán üdvösségének egy részét biztosította, míg a mási részről saját jó cselekedeteivel gondoskodott volna, hanem Krisztus lett számára minden, az első és az utolsó, a legjobb. Hite Krisztusból nyert életet, és képessé tette arra, hogy életét az isteni mintához igazítsa. Akinek ilyen hite van, nem a saját igazságára, hanem Krisztus igazságára hivatkozik.

Az evangélium bemutatja Krisztus jellemét. Trónjáról leszállva, embersége lépésről lépésre jobban elfüggönyözte isteni természetét. Isten Igéjének ihletett feljegyzéseit olvasva a bölcsességnek kimeríthetetlen kincseit találjuk csodáiban, tanításaiban, szenvedésében, elárultatásában, gyaláztatásában, kihallgatása közben, kereszthalálakor, a gazdagok között kapott sírjában, feltámadásában, az azt követő 40 napos földi tartózkodása idején, mennybemenetelekor, győzelmében, papi szolgálatában. Az élet vize még most is gazdagon árad az üdvösség bőséges forrásából. A megváltás titkai, Krisztus isteni és emberi természetének öszszekapcsolódása, Krisztus testet öltése, áldozata, közbenjárói szolgálata örök időre elegendő témát biztosítanak gondolatainknak, szívünknek, nyelvünknek és tollunknak. Az idő nem bizonyul elegendőnek ahhoz, hogy a megváltás csodáinak a végére érjünk. Az örökkévalóságon át Krisztus lesz a megváltottak tudománya és éneke… Most pedig maradéktalanul az Ő érdemére és kegyelmére kell hagyatkoznunk, nem szabad önmagunkban bízni! Élő hittel kapcsolódjunk hozzá" (Ellen G. White cikke a Signs of the Times c. folyóiratban, 1890. nov. 24.).

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: