Kenyérszaporítás

„Aki ezt a csodát az Ószövetség korában száz emberért megtette, hasonló csodát hajtott végre ötezer emberért, amikor emberként hirdette az evangéliumot. A pusztában Isten nemcsak kenyérrel látta el népét, hanem tiszta, bővizű forrásokkal is…

A kis adagot Isten kegyelme teszi elegendővé; Isten keze képes azt megszázszorozni. Képes egymilliónál is több embernek asztalt teríteni a pusztaságban. Isten keze érintésére a szűkös adag megszaporodik, mindenkit megelégít. Isten ereje volt az, ami a próféták fiainak a kezében megszaporította a kenyeret és a gabonát.

Az Úr adott életet a teremtett világ fáinak, szőlőinek. Szavára gazdagodhat vagy elsorvadhat a föld termése. Ha az ember gondolati nyitottsággal igyekezne megismerni a természet és a természet Istene közötti kapcsolatot, hűséggel elismerné a Teremtő hatalmát. Isten élete nélkül a természet elpusztulna. Az Úr alkotásai tőle nyernek erőt. A természet világában minden élőlény Istentől kapja az életadó erőt. A gyümölcstermő fákat épp úgy Isten ajándékainak kell tekintenünk, mintha maga az Úr adná kezünkbe a gyümölcsöket" (Ellen G. White: 114. kézirat. 1899.).

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: