A prófétaság ajándékába vetett hit

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltárok 41:10; Ézsaiás 53:4-6;

SZOMBAT DÉLUTÁN

Máté 23:28-31; János 5:39; Apostolok cselekedetei 10:9-16, 44-48;

17:11

„…megálla Jósafát, és monda: Halljátok meg szómat, Júda és Jeruzsálemben lakozók! Bízzatok az Úrban a ti Istenetekben, és megerősíttettek; bízzatok az ő prófétáiban, és szerencsések lesztek" (2Krón 20:20)!

Néhány érdeklődő csatlakozni akart a Hetednapi Adventista Egyházhoz. Tanulmányozták a Bibliát, és sorban elfogadták az egyház tanításait, Ellen White-tal kapcsolatban azonban maradtak kérdéseik. Sok hamis prófétáról és hamis tanítóról hallottak, ami óvatosságra késztette őket. A lelkész tisztában volt fenntartásaikkal, és megértően tanácsolta: „Ezen a téren a Szentlélek személyes meggyőzése alatt, egyedül kell továbblépnetek! Szánjatok időt Ellen White írásainak olvasására! Lesz, amivel azonnal egyet tudtok érteni, más dolgokat illetően kérdéseitek lesznek. Azt ajánlom, hogy olvassátok el a könyveit, és utána döntsetek. Végső soron éppen ezek az írások győzhetnek meg leginkább arról, hogy milyen forrásból származnak."

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Miért olyan fontos, hogy hitelveinket illetően a Biblia legyen az igazi tekintély? Életünknek mennyire fontos része a bibliatanulmányozás? Mi lesz a következménye annak, ha az ember elveti a prófétai üzenetet? Mi a csodák szerepe hitünk megalapozásában? Miért nem fogadja el mindenki a prófétai ajándékot?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: