A prófétaság ajándékának áldásai

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 17:14; 34:27; 3Mózes 11:1-8;

SZOMBAT DÉLUTÁN

5Mózes 6:4-7; Ézsaiás 44:8; 49:6

„Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak" (Ám 3:7).

A bibliai történelem folyamán az Úr mindvégig prófétái által munkálkodott (beleértve azokat is, akiknek nem maradt fenn könyve a Bibliában), hogy bátorítsa, felemelje és figyelmeztesse népét. Időnként kifejezetten népszerűtlen volt üzenetük, sokszor félreértették indítékaikat, de ezeket az embereket egy cél vezette: Isten egyházának áldására és hasznára élni. Nem volt ez másként Ellen White esetében sem.

A héten azt fogjuk megvizsgálni, milyen áldásokat kapott Isten népe a prófétai ajándék által. A Hetednapi Adventista Egyház valószínűleg nem létezne ma, ha Isten nem vezette volna e mozgalmat a Prófétaság Lelke által.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Miért és milyen céllal választotta ki Isten Izráelt? Hogyan tanították a fiatalokat Izráelben az ótestamentumi időkben? Milyen egészségügyi tanácsokat adott Isten az izraelitáknak? Miért kellett Isten Igéjét felírni az ajtófélfára?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 1. negyedév

A prófétaság ajándéka – a Szentírásban és az adventtörténelemben

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: