A prófétaság ajándékának hitelessége

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Sámuel 7:1-7; 1Királyok 22:10-18;

SZOMBAT DÉLUTÁN

Jeremiás 43:2-4; Dániel 8:27

„Az élő Úrra esküszöm, hogy csak azt fogom mondani, amit az én Istenem mond" (2Krón 18:13, új prot. ford.).

Ha olvastunk mostanában a Bibliát ért bírálatot, egy dolgot bizonyára észrevettünk: hasonló támadást intéznek Ellen White művei ellen is. Az egyik ilyen vád, ami Ellen White-ot éri, hogy munkái nem megbízhatóak, vagy nem eredetiek, mivel más forrásokat is felhasznált. Írásaiban Ellen White kifejtette, hogy átvett mások műveiből, és elmondta, mi volt a célja ezzel. Sőt, javasolta is, hogy az emberek olvassanak el bizonyos könyveket, amelyeket felhasznált írásaihoz. Egyáltalán nem állt szándékában titkolni, hogy más forrásokból is merített!

Ezen a héten azt kutatjuk egy kicsit mélyebben, hogyan is működik az ihletés, úgy a Biblia íróinál, mint Ellen White-nál.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Mit tudunk a bibliai próféták hitelességéről? A Szentírást és Ellen White írásait ugyanaz a Lélek ihlette, tehát hogy viszonyulnak ezek az írások egymáshoz? Mi a veszélye annak, ha a prófétákat tévedhetetlennek tartjuk? Adhatnak-e rossz tanácsot a próféták?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 1. negyedév

A prófétaság ajándéka – a Szentírásban és az adventtörténelemben

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: