A próféták próbaköve

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 8:20; Jeremiás 18:6-10; Jónás 3 és 4;

SZOMBAT DÉLUTÁN

Máté 7:20; Galata 2:11-14

„A prófétálást meg ne vessétek. Mindent megpróbáljatok; ami jó, azt megtartsátok" (1Thessz 5:20-21)!

Alapvető hitelveink közül a 17. így hangzik: „A Szentlélek egyik ajándéka a prófétálás. Ez az ajándék a maradék egyház ismertetőjele, ami Ellen G. White szolgálatában nyilvánult meg. Az Úr hírnökeként írt művei az igazság maradandó és hiteles forrásai, amelyek az egyházat vigasztalják, vezetik, tanítják és helyreigazítják. Továbbá nyilvánvalóvá teszik, hogy a Biblia az a mérce, amellyel minden tanítást és tapasztalatot ellenőrizni kell" (A hetedik napot ünneplő adventisták hitelvei. Budapest, 2002, Advent Kiadó. 232. old.). (Lásd Jóel 2:28-29; ApCsel 2:14-21; Zsid 1:1-3; Jel 12:17; 19:10!)

Bár Ellen White sosem nevezte magát prófétának, az egyház annak tartja. 1905-ben ezt írta: „Voltak, akik prófétának neveztek, de én soha nem használtam ezt a címet. Nem feladatom, hogy így jelöljem magam" (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. Budapest, 1999, Advent Kiadó. 1. köt. 33. old.). Ezen a héten közelebbről vizsgáljuk meg prófétai ajándékát.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Hogyan közölte üzeneteit Isten a prófétákkal? Mi az igaz próféta bibliai próbája? Mi a feltételes prófécia? Vajon a próféták tévedhetetlenek? Miért hisszük, hogy Ellen G. White látomásai és prófétai álmai Istentől erednek?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 1. negyedév

A prófétaság ajándéka – a Szentírásban és az adventtörténelemben

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: