Lelki ajándékok és a prófétaság

E HETI TANULMÁNYUNK: Apostolok cselekedetei 2:1-11; Róma 12:6-8;

SZOMBAT DÉLUTÁN

1Korinthus 1:6-7; 13:9; Efézus 4:11; 2Thesszalonika 2:9-10

„A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek. A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr. És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben" (1Kor 12:4-6).

A hetednapi adventisták hisznek a lelki ajándékok létezésében, amelyeket Isten népe erősítése, építése érdekében ad. E fontos tanítás elfogadásával nem állunk egyedül, noha az értelmezésben lényeges különbségek figyelhetők meg a különböző egyházak között. Sok karizmatikus és pünkösdi közösség állítja, hogy tanúi lelki ajándékok megnyilvánulásának. Néhol például gyülekezeti környezetben egyesek furcsa hangokat hallatnak, mások jóslatokat és próféciákat hirdetnek.

Hetednapi adventistaként mi is hiszünk a Lélek ajándékaiban, amelyek közé tartozik a prófétálás is. Fontos szempontnak tartjuk azonban, hogy mindent alá kell vetni Isten Igéje próbájának. Ezen a héten a Szentírás alapján közelebbről is megvizsgáljuk a lelki ajándékokat.

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Mi a lelki ajándékok célja? Hogy nyilvánulnak meg ezek az ajándékok? Mi a helyzet a nyelvek ajándékával? Mit tanít a Biblia azokról a jelenségekről, amelyek nem tekinthetők igazi lelki ajándékoknak?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: