Az igazság hatása

„Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait" (Zsid 4:12).

„A Biblia igazságai, ha szívünkben, elménkben értékeljük, életünkkel betartjuk azokat, meggyőznek, megtérésünket munkálják, jellemünket átalakítják, vigasztalják, felemelik lelkünket… Az Ige hatására a büszke szerény, a megátalkodott alázatos és bűneit megbánó, az engedetlen engedelmes lesz. Az ember természetes bűnös szokásai a naponkénti gyakorlással összefonódnak, de az Ige elvágja a testi kívánságokat. Megítéli az elme gondolatait és szándékait. Elhat az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, elvágva a testi kívánságokat, készségessé téve az embereket arra, hogy az Úrért még a szenvedést is vállalják.

Krisztus szolgálata mennyei, szent és áldott dolog. Kutassuk az Igét szorgalmasan, mert az Igének az a szerepe, hogy jellemünk hibáit felfedje… A Biblia sorai által Isten arra tanít, hogy legyünk teljesen Krisztushoz hasonlóak, és lássuk meg az Atya arcát benne, aki saját életét adta üdvösségünkért.

Ha értelmes keresztény vagy, megőrzöd hitbeli életerődet, és nem hagyod, hogy a nehézségek eltérítsenek… Végzed Isten munkáját borúban vagy dicsőségben, árnyékban vagy napsütésben, megpróbáltatások közepette vagy békességben. Az igazságot kincsként kell elraktározni a szívünkben, egész lényünkbe be kell építeni, nehogy valamilyen kísértés vagy érv rábírjon, hogy meghajoljunk Sátán javaslatai, fortélyai előtt. Az igazság nagy kincs. Fontos változásokat eszközöl az ember életében, jellemében, uralkodó befolyással bír a szavakra, a viselkedésre, a gondolatokra és a tapasztalatokra. Az igazságot értékelő ember annak befolyása alatt él, és felméri az örökérvényű dolgok óriási valóságait. Az ilyen ember nem önmagának él, hanem Jézus Krisztusnak, aki vállalta a halált érette. Számára Isten él, ezért minden szavát, tettét jól ismeri” (Ellen G. White: That I May Know Him. 199. old.).

2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: