Fülöp, a tehetséges szolgálattévő

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Apostolok cselekedetei 6:3; 8;

Róma 12:6-8; 1Korinthus 12:1-11, 27-31; 1Timótheus 3:8-12

„A sokaság pedig egy szívvel-lélekkel figyelmeze azokra, amiket Filep mondott, hallván és látván a jeleket, melyeket cselekedék" (ApCsel 8:6).

KULCSGONDOLAT: Fülöp szolgálata révén egész Samária felbolydult a jó hírtől, és egy Etiópiából való befolyásos pogány férfi elfogadta Jézust. Amikor átadjuk életünket Istennek, nincs határa annak, amit általunk elvégezhet országáért.

Üldözés elől menekült, szembeszállt egy varázslóval, démonokat űzött ki; bénákat és sántákat gyógyított, megtérített egy módos, a királyi udvarhoz tartozó etióp férfiút, a Szentlélek fizikai értelemben is nagy távolságokra ragadta el – Fülöp élete tehát minden volt, csak épp unalmas nem.

Sokaknak, amikor a keresztény hitre gondolnak, hosszú templomi szentbeszédek jutnak eszükbe, a „mit csináljunk és mit ne csináljunk" végeláthatatlan listái, unott, megnyúlt arcú emberek. Természetesen mi sem áll távolabb a valódi kereszténységtől, mint ezek az általánosítások. Jézus követése a lehető legpezsdítőbb élettel ajándékoz meg!

Mit tanulhatunk Fülöp történetéből?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: