Péter apostol útja a könnyelműségtől a hitig

SZOMBAT DÉLUTÁN E heti tanulmányunk: Apostolok cselekedetei 2:14-40; 3; 5:1-11; Péter 1. és 2. levele

„Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van tenálad" (Jn 6:68).

KULCSGONDOLAT: Péter apostol a korai egyház egyik központi oszlopa volt. Jézus átformáló munkája nyomán a megbízhatatlan, ámde szenvedélyes tanítványból az evangéliumhirdetés sziklaszilárd apostola lett.

Péter története különösképpen segít megérteni, milyen szerepe van az érzelmeknek a keresztény életben. Ha eltévedünk egy erdőben, érzékszerveinkre hagyatkozva nem jutunk messzire. Látunk, hallunk, szaglunk – de továbbra sem tudjuk az utat. Szükségünk van iránytűre, térképre, valami többre, mint amivel természet szerint rendelkezünk.

Így van ez a lelki életünkben is. Amit érzünk, az nem végső próbája az igazságnak. Valami többre van szükségünk – arra, ami rajtunk kívül létezik. Lelki iránytű, térkép kell. Lényeges az érzelmek szerepe a keresztények életében, mégsem ez a legfontosabb rész. Megfelelő gondozás nélkül akár veszedelmessé is válhatnak. Pétert az érzelmei gyakrabban sodorták bajba, mint ahányszor nem. Mindazonáltal, amikor élete végre Jézus uralma alá került, érzelmei és hevülete nagyszerű eszközzé váltak az Úr munkájában.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: