Mikor látjuk meg Jézust? – 2

A vasárnapi tanulmány Miller követőire utalt, és arra, milyen buzgón vártak (még ha hiába is) Jézus eljövetelére 1844. október 22-én. Azóta már azt is tudjuk, hogy Jézus nem jött vissza sem másnap, sem a következő héten, sem a következő évben, sem a következő évtizedben, sőt, még a következő évszázadban sem! Most, 164 évvel később még mindig ezen a világon vagyunk. Gondolatban hogy birkózunk meg ezzel a problémával?

Az egyik módja talán az, hogy az esemény igaz és biztos voltára összpontosítunk. Más szóval, függetlenül attól, mikor fog bekövetkezni, bizonyosak lehetünk benne, hogy ez tény, nem a logika alapján, hanem annak alapján, ki tette először ezt az ígéretet. Magától Jézustól, a hiteles, történelmi személytől származik, akinek őszintesége és szavahihetősége kiállta az évszázadok próbáját. Ő szólt követői csoportjához is, akik aggódtak és nyugtalankodtak közelgő távozása miatt. Ne nyugtalankodjatok! – mondta. – Bízzatok bennem (Jn 14:1)! „És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket" (3. vers).

Olvassuk el a következő verseket! Hogyan segítenek helyes szemszögből nézni a szóban forgó kérdést? 1Móz 3:15; Ézs 40:8; Dn 9:24-27; Gal 4:4

Jézus első adventjének ígérete az Édenben hangzott el (1Móz 3:15), és a világnak több ezer évet kellett várnia beteljesedésére. De ahogy Isten hatalmas, égi órájának mutatója az előre meghatározott időpontra ért, a betlehemi hegyoldalon különös lények hirdették a megdöbbent pásztoroknak: „Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában" (Lk 2:11). Az ígéret nem maradt beváltatlan, mert az élő Isten változhatatlan Igéjében horgonyzott. Így lesz ez Jézus második eljövetelével is.

Mit érne Krisztus első eljövetele, ha nem bízhatnánk visszajövetelében? Hogyan adhat teljes bizonyosságot a második advent valósága felől az első advent és mindaz, amit Krisztus akkor véghezvitt – bármikor is következzen be?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: