TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

A nyitott sír felett „Krisztus győzedelmesen jelentette ki: 'Én vagyok a feltámadás és az élet' (Jn 11:25). Ezeket a szavakat csak egy Istenség mondhatta el. Minden teremtett lény Isten akaratából és hatalmából él. Mindnyájan függő viszonyban levő elfogadói vagyunk az Istentől eredő életnek. A legmagasabb rangú szeráftól a legparányibb lényig minden az életnek ebből a forrásából töltődik meg élettel. Csak az, Aki Istennel egy, mondhatja el: van hatalmam, hogy letegyem az életemet, és van hatalmam, hogy ismét felvegyem azt. Istenségében Krisztusnak megvolt a hatalma arra, hogy széttörje a halál bilincseit" (Ellen G. White: Jézus élete. 8. kiad. Budapest, 2002, Advent Kiadó. 692. old.).

„Földi szolgálata alatt Jézus halottakat támasztott fel. Életre keltette a naini özvegy fiát, Jairus lányát és Lázárt. Ezek az emberek azonban nem nyerték el a halhatatlanságot. Feltámadásuk után is újból halál várt rájuk. Akik azonban Krisztus feltámadásakor keltek ki sírjukból, már az örök életre támadtak fel. Vele együtt emelkedtek fel a halál és a sír felett aratott győzelem trófeáiként. Krisztus azt mondta róluk, hogy többé már nem foglyai Sátánnak, mert megváltotta őket. Hatalma első zsengéiként hozta ki őket a sírból, hogy vele legyenek ott, ahol Ő is van, és soha többé ne lássanak halált, ne tapasztaljanak szomorúságot" (Ellen G. White: The Desire of Ages. 785. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Térjünk vissza egy kissé 1Korinthus 15. fejezetéhez, ahol a feltámadás élenjáró teológiai bizonyítékát találjuk! Gondoljuk végig, hogyan érvelt Pál emellett az alapvető keresztény tanítás mellett! Miért veszítené értelmét ez a rész, ha abban hinnénk, hogy amint meghal egy jó ember, azonnal a mennybe jut? Hogyan igazolják Pál szavai a halottak állapotával kapcsolatos hitünket? Miért olyan fontos a feltámadás ígérete a halottak állapotának összefüggésében?

2. Mennyire alakítanánk másként az életünket, ha úgy gondolnánk, hogy a halál pillanatában örökre vége mindennek?

3. Gyűjtsük csokorba azokat a bibliai bizonyítékokat, amelyek Jézus feltámadását támasztják alá! Beszélgessünk ezekről szombatiskolai csoportunkban! Mennyire találjuk meggyőző erejűnek? Hogyan tudnánk úgy összeállítani ezt az anyagot, hogy másoknak is segítségére lehessünk vele?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: