Jézus halálának jelentősége

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 27:45-46; Lukács 2:25-35;

1Korinthus 15:3; 2Korinthus 5:18-21; Galata 6:14; Zsidók 2:17

„Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért" (Mk 10:45).

Egy neves újság a címlapján számolt be egy bibliakörben elhangzott beszélgetésről. A téma: Jézus halálának oka. Az összejövetelen többek között a következő kérdések vetődtek fel: Mi lett volna, ha Isten csak azt tervezi, hogy Jézus mindössze jó dolgokat tanítani jöjjön a földre, például az ellenségeink iránti szeretetről prédikálni? Valóban szükség volt Jézus szenvedésére és halálára? Ha igen, miért? Önmagában a tanítás miért nem lett volna elég? Ha pedig igazán szükségszerű volt a halála, mi a jelentősége ennek számunkra most, évszázadokkal később?

Ezen a héten igyekszünk választ találni azokra a fontos kérdésekre, hogy miért halt meg Jézus, milyen célt ért el halálával, és mit jelent ez nekünk, akik sok évszázaddal későbbi korban élünk. Vajon Krisztus csupán azért halt meg – ahogy egyesek állítják –, hogy bemutassa Isten szeretetét, megváltoztatva ezzel az Atya iránti érzéseinket? Esetleg Krisztus halála változtatott volna azon, ahogy Isten hozzánk viszonyul? Olyan témák ezek, amelyek a legmélyebb érdeklődésünkre tarthatnak számot.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: