TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Jól tennénk, ha mindennap elmélkednénk Krisztus életéről. Vegyük át pontról pontra, képzeljünk el minden jelenetet, különösen a végsőket! Ha így időzünk az értünk hozott nagy áldozatánál, benne való bizalmunk állandósul, szeretetünk elmélyül, Isten Lelke mélyebben áthat bennünket" (Ellen G. White: Jézus élete. 8. kiad. Budapest, 2002, Advent Kiadó. „A húsvéti látogatás" c. fejezet, 61. old.).

„Sátán minden lehetséges módon igyekezett megakadályozni, hogy Jézus tökéletesen fejlődjön gyermekkorában, hibátlan maradjon érett férfiként, szent szolgálatot végezzen és szeplőtelen áldozatot mutasson be. De kudarcot vallott. Nem tudta bűnbe vinni Jézust. Nem tudta elcsüggeszteni, sem elvonni a munkától, aminek elvégzéséért a földre jött. A pusztától a Golgotáig Sátán haragjának vihara csapkodta, de minél kegyetlenebbül érte, Isten Fia annál erősebben kapaszkodott Atyja kezébe, és rendületlenül haladt előre a véráztatta ösvényen" (Ellen G. White magyarázatai, SDA Bible Commentary. 5. köt. 1130. old.).

Gyengéd szeretet

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mt 22:15-16 verseiben a hízelgő farizeusok Jézust becsületesnek és igaznak nevezték, olyannak, akinek a döntéseit nem befolyásolja mások rangja vagy hatalma. Rólunk mit mondanának az emberek? Hasonló elismerést fogalmaznának meg? Mi a helyzet tágabb körben, mondjuk a gyülekezetünk viszonylatában? Elmondhatjuk, hogy közösségünk éppoly készséggel szolgálja a társadalom szegényebb rétegeit, mint amennyire igyekszik jó benyomást tenni az előkelőkre? Válaszunk értelmében kell-e változtatnunk valamin?

2. A szombatiskolai csoportban beszélgessünk a csütörtöki részben tárgyaltakról és a kérdésekre adott válaszainkról, arról, ami a hitéletünkben hátráltat! Véleményünkben mi egyezik és mi tér el? A legfontosabb pedig: hogyan segíthetünk egymásnak leküzdeni nehézségeinket? Milyen gyakorlati segítséget nyújthatunk egymásnak?

3. Máté evangéliumában gyakran találunk említést arról, hogy Jézus a hegyen időzött el és a domboldalakon tanított. Megdicsőülése is egy hegytetőn történt (Mt 17:1-9). A földrajzilag magasabban fekvő területek talán azt jelzik, hogy Jézus naponkénti, szoros kapcsolatban állt a valóság magasabb rendű birodalmával. Gyülekezetünk mit tehet azért, hogy együttesen érjünk lelki magasságokba, miközben szorgalmasan dolgozunk lent, a völgyben is?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: