Döntésre késztető szavak

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 5:48; 18:21-22; 19:3-12;

Lukács 12:32-34; János 19:25-27

„Soha ember úgy nem szólott, mint ez az ember!" (Jn 7:46)

Jézus bizonyos mondásai olyan értékeket sorakoztatnak fel, amelyek szöges ellentétben állnak azzal, amit általában normálisnak tartanak. Jézus azt mondja: fordítsuk oda a másik arcunkat is, vagyis ne szálljunk szembe a gonoszsággal. Természetesen szinte mindenki úgy gondolja, hogy a gonosz ellen minden lehetséges eszközzel fel kell lépni. Vagy szeressük ellenségeinket? Az ellenséget gyűlölni szokták, nem igaz? A barátainkat és a családtagjainkat kell szeretnünk, ugye? Jézus szerint azonban nem!

A folytatás még jobban zavarba ejt. Jézus beszélt arról, hogy sok úgynevezett igazat meg fognak előzni Isten országában megvetett emberek, paráznák és hozzájuk hasonlók! Hogy lehet ez?

Jézus szavai szerint boldogok, akik sírnak, akik irgalmasok, akiknek szívűk tiszta. Mi pedig azokat tartjuk boldognak, akik gazdagok, hatalom van a kezükben, szerencsések és rengeteg barátjuk van, nem igaz?

A Jézus ajkáról elhangzó tanítások közül azonban még nem is ezek tesznek a leginkább próbára. Ebben a tanulmányban néhány olyan kijelentést vizsgálunk meg, amelyeket a mondások csoportjába sorolhatunk, hiszen szigorúan véve nem tanítások. Mit akart Jézus kifejezni ezekkel? Hogyan alkalmazhatjuk tanításait hétköznapi életünk során?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: