Ki volt Jézus?

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 16:13-16; János 20:26-28;

1Korinthus 1:18-27; 15:3-7

„Mikor pedig Jézus Cézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?" (Mt 16:13)

Jézus személyéről már szolgálata első napjaitól kezdve gondolkodtak és vitatkoztak az emberek. Milyen érdekes, hogy ma is folytatódik az, ami kortársaival és a saját városában kezdődött! „Honnét van ebben ez a bölcsesség és az erők? – kérdezték akkor. – Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-é Máriának…" (Mt 13:54-55)?

A „körülményekben rejlő problémának" is nevezhetnénk ezt, mert persze, a Messiásnak származnia kellett valahonnan, na de nem ennyire ismerős helyről, ráadásul olyan családból, ami annyira hasonló a miénkhez! Az alapvető aggodalom, amit Názáret lakói is megfogalmaztak a Messiás személyével kapcsolatban, ilyen vagy olyan formában tovább visszhangzott az évszázadok során, csak növelve az Őt körülvevő rejtélyt.

Ki volt valójában Jézus? Miért hozták kapcsolatba más, kimagasló jelentőségű zsidó személyiségekkel? Az újszövetségi kort követő századokban mivel támadták igazságát és lényét? Mennyire voltak meggyőződve a Biblia írói Jézus kiléte felől, és miért? E heti tanulmányunkban ilyen kérdéseket fogunk megvizsgálni.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: