Isten szeretetének diadala

Isten kormányzatának a szeretet törvénye az alapja, és a menny csak a szeretetből fakadó szolgálatot tudja elfogadni. Isten mindenkinek megadta a szabad akarat jogát, felruházta az embert azzal a képességgel, hogy értékelje az Úr jellemét, így képes szeretni Őt és szolgálatát választani. Az egész világegyetemben összhang uralkodott mindaddig, ameddig a teremtett lények Istent imádták. Isten szeretete mindenek felett állt, és így a mások iránti szeretet is gazdagon megnyilvánult. A mennyei harmóniát egyetlen oda nem illő hang sem törte meg, ameddig nem hágták át a törvényt, Isten jellemének lenyomatát.

Isten azonban jól tudja, mit tesz, és a kegyelem törvénye (a meg nem érdemelt irgalom) örök időktől fogva létezett Isten gondolatában. Ez az örök szövetség, hiszen a megváltási terv nem csak az ember bukása után keletkezett. Ez az, „…mely örök időktől fogva el volt hallgatva, most pedig megjelentetett… minden pogányoknak tudomására adatván" (Róm 16:25-26).

Az egeken uralkodó előtt a múlt és a jövő titkai kiterítve fekszenek. Isten a bűn által okozott szenvedésen, sötétségen, romláson túl látja szeretetet és áldást hozó szándéka megvalósulását. Ugyan felhő és sötétség övezi, de trónjának alapja igazságosság és ítélet… A megváltási terv által az ember üdvözítésénél és a föld megváltásánál nagyobb célt ér el Isten. Krisztus személyében kinyilatkoztatást adva jelleméről, Isten az egész világegyetem előtt bizonyítja az isteni kormányzat jó voltát, ezzel Sátán vádjait is cáfolja, a bűn természetét és következményét leleplezi, valamint bemutatja, hogy a törvény állandó.

Majd a bűn végső eltörlése igazolni fogja Isten szeretetét, megerősíti tiszteletét a világegyetem lakói előtt, azok előtt, akik örömmel teljesítik akaratát, és akiknek szívében él Isten törvénye" (Ellen G. White: That I May Know Him. 366. old.).

2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: