A farizeusok kovásza

l. Milyen bizonyítékát látjuk annak, hogy a vallási vezetők nem őszintén közeledtek Jézushoz? Tulajdonképpen miért baj az, ha valaki égi jelet akar látni? Vajon nincs tele a Biblia ilyen bizonyságokkal? Miben áll a történet lényege számunkra, akik Krisztus követőinek tartjuk magunkat? Lásd Máté előző fejezeteit, illetve Lk 16:29-31 verseit! 2. Olvassuk el figyelmesen, amit Jézus a sadduceusoknak és a farizeusoknak mondott! Milyen elv húzódik meg a külön hozzájuk intézett figyelmeztetés mögött (Mt 23:23)? 3. Figyeljük meg Jézus szavait Mt 16:8-11 verseiben! Mire hívja fel itt tanítványai figyelmét? Miért esünk mi is könnyen ebbe a hibába? Miért felejtjük el olyan hamar, amit Isten a szemünk láttára cselekedett?

Olvassuk el Mt 16:1-12 verseit, és válaszoljunk az alábbi kérdésekre:

Micsoda különbség van az Élet Kenyere, valamint a sadduceusok és a farizeusok kovásza között – mégis milyen könnyen felcseréljük őket! Krisztus tanítványainak tisztában kell lennie azzal, hogy a hit, a hagyományok tisztelete vagy a hit védelmezése nem mindig tekinthető a tanítványság bizonyítékának. Ha hitünkben, annak gyakorlásában vagy Isten imádásában már megállapodtunk, sőt el is kényelmesedtünk benne, könnyen megeshet, hogy ezeket tekintjük célnak, és nem csak oda vezető eszköznek. A cél természetesen az, hogy Krisztus hű tanítványaivá váljunk, engedelmeskedjünk akaratának, és szeretetét, jellemét mutassuk be a világnak.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: