TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Mk 16:15-20; Jn 14–17; Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. „Az első evangélisták" c. fejezet, 288–297. old.

„A Megváltó óva intette tanítványait: ne reméljék, hogy legyőzik a világnak az evangéliummal szembeni ellenségeskedését, vagy egy idő múlva megszűnik a szembenállás. Ezt mondta: 'Nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert' (Mt 10:34). E viszály nem az evangélium nyomán keletkezik, hanem az iránta érzett ellenkezésből fakad. Minden üldözés közül a családi ellentéteket és a legdrágább földi barátoktól való elidegenedést a legnehezebb elviselni. Jézus azonban kijelenti: 'Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó énhozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó énhozzám' (Mt 10:37)" (i. m. 296. old.).

„Jézus szentesítette az ötödik parancsolat mindannyiunk számára kötelező érvényét, és rosszallta, ha valaki ki akart bújni az alól a kötelezettség alól, amivel a gyermekek szüleiknek tartoznak... De a szülők szeretete nem állhatja útját az Istennek való maradéktalan engedelmességnek. Az Úr szeretete és az érte vállalt szolgálat legyen életünk fő szabálya, 'az első és legfőbb parancsolat'. Ám a Tízparancsolat második kőtáblája, amelyen ott szerepel az ötödik parancsolat is, természetében és jelentőségében hasonlít az elsőhöz" (SDA Bible Commentary. 5. köt. 380. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Ismerünk valakit, aki azért él most át nehézségeket, mert elfogadta Jézust? Ha igen, hogyan lehetünk segítségére? Hogyan könnyíthetünk terhén akár egyénileg, akár közösen?

2. Gondolkozzunk el újra a szerdai részben említett bibliaszövegeken! Milyen fontos üzenetet közvetítenek? Beszélgessünk arról, hogy kinek mit jelent az életet elveszíteni az evangélium ügyéért! Mit tanulhatunk egymástól?

3. A héten a tevékeny Krisztus-követéssel foglalkoztunk. Mit tesz gyülekezetünk ezen a területen? Mivel járulhatunk hozzá, hogy közösségünk aktivitása erősödjön? Mit teszünk az új tagok képzéséért?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: