TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. „A galileai válság" c. fejezet, 319–330. old.; „A kereszt árnyékában", „Jézus megdicsőülése", „Szolgálat" és „Ki a nagyobb?" c. fejezetek, 346–375. old.; „Jézus megáldja a gyermekeket" c. fejezet, 431–435. old.

„Urunk mondta: 'Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem isszátok az Ő vérét, nincs élet bennetek [...]. Az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital' (Jn 6:53-55). Ez igaz testi létünkkel kapcsolatban is. Krisztus halálának köszönhetjük még ezt a földi életünket is. Az a kenyér, amit megeszünk az Ő megtört testének a hozama. Azt a vizet, amit megiszunk, kiontott vérével vásárolta meg. Egyetlen ember: sem szent, sem bűnös, nem eszi úgy meg mindennapi ételét, hogy ne Krisztus testével és vérével táplálkozna. A Golgota keresztjét minden falat kenyérre, amit megeszünk, rányomták. Ez a kereszt tükröződik vissza minden csepp vízben, amelyet megiszunk. Mindezt Krisztus az Ő nagy áldozata jelképeiben tanította meg nékünk. Az a világosság, amely a felház helyiségében megtartott úrvacsorai istentiszteletből ragyog ki, szenteli meg a mindennapi életünk fenntartásához szükséges élelmiszereket. Családi ebédlőasztalunk az Úr asztalává válik, és minden étkezésünk szentséggé" (i. m. 567. old.).

A Mester követése

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Szombatiskolai csoportunkban beszéljük meg, mit jelent Jézus testét enni és vérét inni?

2. Időzzünk el egy kicsit hosszabban annál a gondolatnál, hogy legyünk olyanok, mint a kisgyermekek! Még milyen tulajdonságok teszik a kicsiket példaképpé? Hogyan lehet mind inkább gyermeki hitünk? Másrészt viszont milyen szempontból vihető túlzásba ez a hasonlat?

3. Ez a tanulmány a megtévesztés különböző fajtáit nevezi meg, amelyekkel Krisztus tanítványainak szembesülniük kell. Környezetünkben ma ezek közül mivel találhatjuk szemben magunkat? Hogyan mutatkoznak meg? Minek a leple alatt húzódnak meg, és mennyire tudják gyülekezetünk tagjait megingatni? Közösségünk mivel segítheti tagjait, nehogy bármiféle lelki csapdába lépjenek?

4. Mi minden késztet hitre? Miért hiszünk Istenben? Milyen bizonyítékot találunk hitünkre? Gondolkozzunk és beszélgessünk ezekről a kérdésekről!

5. Foglaljuk össze, mit értünk a tanítványság tapasztalata alatt! Mit jelent számunkra Krisztus követőjeként élni? Mit foglal ez magában? Beszélgessünk erről szombatiskolai csoportunkban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: