Krisztus megdicsőülése

Az evangéliumokban feljegyzett események közül az egyik legcsodálatosabb Krisztus megdicsőülése, amikor néhány tanítványa szeme láttára Isten rendkívüli módon nyilatkoztatta ki önmagát.

Milyen három dolog történt Mt 17:1-13 szerint, aminek meg kellett volna erősítenie a tanítványok hitét?

1.

2.

3.

Jézus nem hív el tanítványának, követőjének anélkül, hogy ne adna okot a hitre. Természetesen nem kapunk minden kérdésünkre választ, de elegendő érvvel szolgál a hit mellett olyan dolgok tekintetében is, amelyeket nem értünk teljesen. Még ha mi nem is lehetünk tanúi mindannak, amit a három tanítvány a hegyen látott, Krisztus követőiként mindent megkapunk ahhoz, hogy bízni tudjunk az Úrban, jóságában. Mi döntjük el, hogyan élünk a hit ajándékával (Jn 1:9; Ef 2:8), és ettől függ, hogy növekszik, megreked a fejlődésben, esetleg elhal bennünk.

A tanítványok olyan eseményeknek lehettek tanúi, amelyeket legtöbben sohasem fogunk látni. Ennek ellenére mit tudhatunk meg róluk az alábbi versekből (Mt 26:56, 69-75; Mk 9:30-32; Jn 20:19)? Milyen tanulságot vonhatunk le viselkedésükből?

Máté evangéliuma 24. és 25. fejezetében Jézusnak az Olajfák hegyén tartott prédikációját olvashatjuk. Jézus szavai azután hangzottak el, hogy a tanítványok Heródes templomának káprázatos szépségéről beszéltek.

Talán felmerül bennünk a gondolat: „Ó, bárcsak megadná nekem Isten ezt vagy azt, akkor biztosan megerősödne a hitem!" Miért veszélyes, ha Krisztus tanítványai így gondolkodnak? Ezzel szemben mivel erősíthetjük az Istentől kapott hitünket?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: