TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. „Nikodémus" c. fejezet, 131–139. old.; „Hallgass, némulj el!" c. fejezet, 276–283. old.; „Egy fogyatkozásod van" c. fejezet, 436–440. old.

„Az álszenteskedés és az eltorzult elvek világában élünk, de akinek az életében és tetteiben is látszik a megtérés, annak lelkisége egészséges, jó hatást tesz másokra. Most lépjenek a frontvonalba, akik ismerik az Igében kinyilatkoztatott igazságot! Testvéreim, Isten kéri ezt tőlünk. Befolyásunkat maradéktalanul vessük latba a jó ügy oldalán! Mindannyiunknak meg kell tanulni, hogyan álljunk ki az igazság védelmében, ami méltó arra, hogy elfogadjuk" (Ellen G. White: Medical Ministry. 22. old.).

„Nikodémus nem vallotta meg Krisztust nyíltan, mégis többször meghiúsította a nagytanácsban a papok tervét, hogy elveszítsék Őt. Mikor Jézust a kereszten felemelték, Nikodémus visszaemlékezett szavaira, amelyeket azon az éjszakai beszélgetésen az Olajfák hegyén mondott: 'És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie' (Jn 3:14). Felismerte Jézusban a világ Megváltóját" (Ellen G. White: Az apostolok története. 4. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 70. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Előfordult már, hogy minket is magával ragadott a tömeg hangulata, és érzelmi felindultságunkban olyat tettünk, amit azután később megbántunk? Ha igen, akkor mit tanultunk ebből az esetből, ami megvédhet, nehogy újból hasonló hibába essünk?

2. Idézzük fel újra, amit a héten már megállapítottunk, hogy pusztán az egyháztagság nem elegendő! Mit jelent ez a Hetednapi Adventista Egyház tagjainak? Hogy fenyeget minket is az a veszély, hogy mivel úgy érezzük, nálunk van az igazság, azt gondolnánk, másra már nincs is szükség? Szombatiskolai csoportunkban beszélgessünk arról, hogyan védekezhetünk e tévhit ellen.

3. Vegyük számba még egyszer, hogy miféle indokokkal hárították el a kötelezettségvállalást azok (kivéve Nikodémust), akik tanítványok lehettek volna! Milyen egyéb kifogással élnek még az emberek? Hogyan lehetünk segítségére azoknak, akik ezzel a nagy horderejű kérdéssel vívódnak?

4. Mennyiben más hívőnek, mint tanítványnak lenni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: