Ki lehet tanítvány?

„A meghívásban, hogy legyünk Krisztus tanítványai, benne rejlik a hívás: legyünk gyümölcstermő keresztények. Ebben az értelemben Jézus kijelenti: keresztény tanítványság nem létezhet anélkül, hogy a személy ki ne venné részét a tanítvánnyá tevésben. Ez összekapcsolódik a nagy misszióparanccsal, mert ahogyan láttuk, Jézus elvárja, hogy tanítványai elmenjenek, és tanítványokká tegyék az embereket.

Minden tanítványnak fel kell nőnie az érett tanítványságra, és más tanítványokat kell teremnie. Minden tanítvány lelki szülője kell legyen egy másik növekvő tanítványnak […]

A tanítványsággal foglalkozó szakaszok vizsgálata a következőket hozta napvilágra arról, hogyan értette Jézus a tanítvánnyá válást:

l. Tanítvány az, aki hajlandó elszenvedni a Krisztusért való üldöztetést és gúnyt. Egy ilyen tanítvány tanulói magatartást mutat, és mindig tanítható.

2. Tanítvány az, aki teljes elkötelezettségben él Krisztus uralma alatt, hajlandó mindenről lemondani – tulajdonról, családról, barátokról stb. – Krisztus ügyéért.

3. Tanítvány az, aki megérti és megtartja Jézus alapvető tanításait.

4. Tanítvány az, aki bizonyítékát adta annak, hogy az agapé szeretet megtalálható életében, mert kapcsolatban van Krisztussal.

5. Tanítvány az, aki gyümölcsöt terem azáltal, hogy másokat tanítvánnyá tesz Krisztus számára" (Russell Burrill: Az igazi tanítványság. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 33–34.old.).

2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: