Isteni erő ígérete

„Az Úr nem kéri tőlünk, hogy saját erőnkből végezzük el a ránk váró munkát. Isteni segítséget rendelt ki minden sürgős helyzetre, amelyekben emberi forrásaink nem bizonyulnak elegendőnek. A Szentlelket adja, hogy szorult helyzetünkben segítségünkre legyen, megerősítse reménységünket és bizonyosságunkat, megvilágítsa gondolatainkat és megtisztítsa szívünket.

Közvetlenül a keresztre feszítés előtt Krisztus így szólt tanítványaihoz: 'Nem hagylak titeket árvákul'. 'Én kérem az Atyát, és más vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.' 'De mikor eljő amaz, az Igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.' 'Az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek' (Jn 14:18, 16; 16:13; 14:26).

Krisztus megadott mindent ahhoz, hogy egyháza egészen átalakult közösség legyen, amelyet mennyei fény ragyog be, és Immánuel dicsősége találtatik benne. Célja, hogy minden keresztényt a világosság és béke lelki légköre övezzen. Az önző énjét félreállító, a Szentlélek munkáját szívébe fogadó és maradéktalanul Istennek szentelt életet élő ember hasznosságának semmi sem szabhat határt.

Mi lett az eredménye a Szentlélek pünkösdi kitöltetésének? A feltámadott Megváltóról szóló jó hír eljutott szinte a világ legtávolabbi határaira. A tanítványok szíve túlcsordult a jóakarattól, ami olyan teljes, olyan mély és olyan messze ható volt, hogy ennek hatására még a világ végére is készségesen elmentek, ezt mondva: 'Nékem pedig ne legyen másban dicsekedésem, hanem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében' (Gal 6:14)" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 8. köt. 19. old.).

2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: