További tanulmányozásra:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. (74. és 78. fejezet) 590–601. és 649–665. old.

„Jézus háromszor mondta el ezt az imádságot. Emberi lénye háromszor riadt vissza ettől az utolsó, minden ténykedését megkoronázó áldozattól. Lélekben most az emberi nemzetség egész története még egyszer elvonul a világ Megváltójának szeme előtt. Látja, hogy a törvény megszegőinek el kell veszniük, ha magukra hagyja őket. Látja az emberek tehetetlenségét. Látja a bűn hatalmát. Az elkárhozott világ jajkiáltásai és panaszkodásai a szíve mélyéig hatolnak. Látja a világ fenyegető végzetét és meghozza döntését. Megmenti az embereket a kárhozattól, bármibe is kerül ez neki! Elfogadja vérrel való megkeresztelését, hogy általa a kárhozatra szánt milliók örök életet nyerhessenek! Krisztus elhagyta mennyei otthonát, ahol csak tisztaság, boldogság és dicsőség honol, hogy megmentsen egy elveszett juhot, a bűn által elesett világot. Krisztus nem tér el a küldetésétől. Ő szerez engesztelést az emberi nemzetségnek, amely a bűnt választotta. Imádsága most csak azt fejezi ki, hogy alárendelte magát sorsának, hogy nem futott meg feladata, küldetése teljesítése elől: 'Ha el nem múlhatik tőlem e pohár, hogy ki ne igyam, legyen meg a te akaratod' (Mt 26:42)" (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 596. old.).

„És lőn azokban a napokban, kiméne a hegyre imádkozni, és az éjszakát az Istenhez való imádkozásban tölté el" (Lk 6:12).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Amikor mi magunk is szenvedünk, mit segíthet a tudat, hogy Krisztus személyében Isten még súlyosabb szenvedéseken ment át? Mit jelent nekünk Krisztus szenvedése? Milyen vigasztalást meríthetünk belőle? A választ fontolgatva gondoljunk Ellen White alábbi kijelentésére: „Minden bűnből fakadó szenvedés kitöltetett Isten bűntelen Fiára" (Ellen G. White: Selected Messages. 3. köt. 129. old.).

2. Gondoljunk ismét Krisztus szenvedéseire! Milyen próbákkal kellett szembenéznie? Milyen tekintetben hasonlíthatóak ezek a miénkhez, és milyen tekintetben nem? Krisztus hogy állta ki e próbákat?

3. Soroljuk fel néhány legkedvesebb bibliai ígéretünket, amelyekbe bele tudunk kapaszkodni, ha bánat vagy fájdalom ér!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: