A szenvedő Isten

Valószínűleg megszoktuk már a gondolatát, hogy amíg itt e földön élünk, szenvedni fogunk. Ez a sorsunk, bűnös teremtményeknek. A Biblia sehol nem ígér mást. Ellenkezőleg…

Mit tudunk meg ApCsel 14:22; Fil 1:29; 2Tim 3:12 verseiből a szóban forgó témával kapcsolatban?

Ezzel együtt szenvedéseink között is szem előtt kell tartanunk két dolgot. Először is azt, hogy Urunk, Krisztus súlyosabb szenvedésen ment át, mint bárki közülünk. A kereszten „betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá" (Ézs 53:4); amit mi csak egyénileg ismerhetünk, Ő, aki bűntelen volt, „bűnné lett értünk" (2Kor 5:21), az egész emberiség helyett szenvedte el azt, méghozzá olyan rettenetes módon, amit még csak elképzelni sem tudunk. Másodszor viszont szenvedéseink közben is emlékeznünk kell Krisztus szenvedéseinek gyümölcseire, vagyis azokra az ígéretekre, amelyekben Krisztus által lehet részünk.

Milyen ígéretek hangzanak Jn 10:28; Róm 6:23; Tit 1:2; 1Jn 2:25 verseiből?

Még ha nagy is a kínunk, Jézusnak hála, amiért bűneink büntetését testében elhordozta, hála az evangélium nagyszerű ajándékának, hogy hit által már itt tökéletesek lehetünk Jézusban, miénk lehet az örök élet ígérete! Megígérte, hogy tökéletes élete árán a ránk váró örökkévalósághoz képest földi, fájdalmakkal, csalódásokkal és veszteségekkel teljes életünk nem több egy pillanatnál, egy villanásnál, amely jön és máris tovaszáll. Az örökkévalóságot pedig az új égben és az új földön tölthetjük el, ahol nem lesz bűn, szenvedés sem halál! Krisztus pedig egy nap, amikor hamarosan visszajön, meg fogja látni „lelke munkáját, és megelégszik" (Ézs 53:11, a King James Version alapján).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: