Az Úrban való gyönyörködés elsajátítása

„Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit" (Zsolt 37:4).

Zsolt 37:4 csodálatos ígéret! Képzeljük el, hogy megkaphatjuk azt, amire mindig is vágytunk. De szívünk vágya akkor lehet a miénk, ha szívünkben gyönyörködünk az Úrban. Mit is jelent tehát gyönyörködni az Úrban?

Olvassuk el Zsolt 37:1-11 verseit! A 4. vers szövegösszefüggése talán némiképp meglepő. Dávid arról ír, hogy olyan emberek veszik körül, akik Isten és őellene támadnak. Ilyen helyzetben szinte magától jön, hogy az ember dühbe gurul és igazolni kezdi magát. Dávid azonban egész mást tanácsol.

1. vers 5. vers 7. vers 8. vers

Mit tanácsol Dávid Isten népének, ha ilyen helyzetbe kerülnek?

Olvassuk el újra a 4. verset! Az iménti versek összefüggésében tehát mit jelent gyönyörködni az Úrban?

Dávid más szavakkal ugyan, de mindig ezt hangsúlyozza: „Bízz az Úrban!". Bízd rá a cselekvést! Ne kelj ki magadból, mert Isten a te Istened, aki ebben a pillanatban is munkálkodik a javadra. Nem kell berontanod ajtóstul a házba, hogy a magad módján elrendezd a dolgokat. Mennyei Atyádnak gondja van rá. Bízz benne! Bízd rá magad teljesen!

Dávid ebben az összefüggésben szól az Úrban való gyönyörködésről. Gyönyörködni az Úrban annyit tesz, hogy a tökéletes bizalom állapotában éljük az életünket. Semmi nem hoz ki a sodrunkból, mivel Isten, aki nem pihen, velünk van. Dicsérhetjük Őt, sőt akár mosolyoghatunk is, mert Isten eszén senki nem járhat túl! Ha ezt a gondolkodásmódot magunkévá tesszük, valóban megkapjuk, amire a szívünk vágyakozik, mert azt fogjuk kapni, amit Atyánk szeretne adni, mégpedig akkor, amikor az a legjobb nekünk és az Ő országa számára.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: