További tanulmányozásra:

Ellen G. White: Előtted az élet. Budapest, 1992, Advent Kiadó 297–305. old.; A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 239–240. old.

„Mindenkit érnek keserű csalódások, és olykor mindenkit hatalmába kerít a csüggedés; amikor fájdalom az ember sorsa, és nehéz hinnie, hogy Isten még mindig jóságos segítője földi gyermekeinek; amikor annyira gyötrik a bajok, hogy inkább kívánja a halált, mint az életet. Ilyenkor sokan elengedik Isten kezét, és a kétely rabságába, a hitetlenség fogságába esnek. Ha ekkor megnyílna lelki szemük, és felfognák Isten intézkedéseit, megmentésükön fáradozó angyalokat látnának, akik lábukat az örök hegyeknél is erősebb alapra helyezik. És akkor új hit, új élet ébredne bennük" (Ellen G. White: Próféták és királyok. 2. kiad. Budapest, 1995. Advent Kiadó. 103. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Ellen White arról szól, hogy: „Mindenkit érnek keserű csalódások, és olykor mindenkit hatalmába kerít a csüggedés". Mennyire veszszük észre ezt egymáson? Hogyan tanulhatnánk meg a reménység hírnökeiként szólni mások keserű csalódásai idején?

2. A csoportban menjünk végig a keddi tanulmány összefoglaló kérdéseire adott válaszainkon! Mi volt más az életünkben, amikor szüntelenül emlékeztettük magunkat Isten állandó közelségére?

3. Olvassunk fel hangosan egyes szakaszokat Jób 38–41. fejezeteiből! Milyen képet tár elénk ez az igeszakasz Istenről? Mit tanulhatunk belőle, ami reményt és bátorságot ad? Hogyan illeszkedik e képbe a szombat? Mennyiben segít ez az igeszakasz Isten természetére és jellemére figyelni?

4. Az ember életét átalakító reménység a mennyből jön. Ez azt jelenti: imádkozhatunk azért, hogy mindannyiunk életébe remény költözzön. Szánjunk időt a reményt vesztettekért mondott imákra, hogy hitük megújuljon! Még mit tehetnénk a csüggedőkért?

5. Aki kész rá, beszéljen olyan időszakról, amikor a kétségbeesés már-már hitét is megingatta. Hogy került ki ebből a helyzetből? Milyen tanácsot adhatunk egymásnak?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: