Sátántól eredő próbák

„Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen" (1Pt 5:8).

Mi a fenti ige üzenete? Mennyire veszem komolyan e szavakat? Mi utal arra az életemben, hogy tényleg komolyan veszem ezt az intést?

Láttunk már éhes oroszlánt? Félelmetes, hiszen tudjuk, hogy szinte mindent képes elkapni és megenni, amit csak akar. Péter azt mondja, hogy Sátán ugyanígy ólálkodik a zsákmány után. Bármerre nézünk, mindenütt szemünkbe ötlenek gyilkos vágyának következményei. Halál, szenvedés, az erkölcsök és a lelki értékek eltorzítása, romlása látható mindenhol. Még csak el sem rejtőzhetünk, hogy ne kelljen látnunk Sátán munkáját.

1Pt 5:8-11 szerint hogyan vértezzék fel magukat a keresztények Sátánnal szemben?

Mit ígér Isten azoknak, akiknek szenvedniük kell (10. vers)?

Péter abban az összefüggésben írja le e szavakat, hogyan kell fogadni Sátánnak a keresztény hit ellen intézett támadásait. De amint említettük, a gonosz sokféle módon munkálkodik. Fontos tisztában lenni a valósággal és ellenségünk erejével, de soha nem szabad elbátortalanodnunk. Mindig gondoljunk arra, hogy Jézus vereséget mért Sátánra; Sátán legyőzött ellenség, és ha Jézus mellett maradunk, hitben ragaszkodunk hozzá, nem győzhet le a gonosz! A kereszt révén Krisztus diadala a miénk is egyben!

Említsünk példákat arra, hogy Sátán még milyen más úton-módon képes fájdalmat okozni! Hogyan segíthet 1Pt 5:8-11 felülkerekedni a szorongáson, amit azért érzünk, mert sorsunk a bűnös világban élni, ott, ahol a gonosz romboló munkája ennyire teret nyerhet?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: