A hűtlenség gyümölcsei

A Bibliában a hűtlen asszony képével találkozunk, pedig általában inkább a férfiakra jellemző a hűtlenség. Ettől függetlenül férfiakra és nőkre egyaránt igaz, hogy ha a boldogságot tiltott helyen keresik és házasságtörést követnek el, sok bajba és szenvedésbe ütköznek.

Egy férfi elhagyta a feleségét egy másik nő miatt, aki röpke két év alatt kiforgatta minden vagyonából, ráadásul gyógyíthatatlan nemi betegséget is ragasztott rá, majd odébb állt egy másik férfival. A kifosztott, lebetegedett, elhagyott férfi könyörgött volt feleségének, hogy fogadja vissza, de az asszony hallani sem akart erről. Mindezek után még volt mersze így panaszkodni: „Istenem! Miért pont engem sújt ennyi baj?"

A bűnös gyakran elnyeri méltó büntetését. Izráel népe az Ígéret Földjén először ragaszkodott Istenhez. Amikor bálványokat követve elfordultak az Úrtól, Istent már nem kötötte szövetségi fogadalma, hogy más országok hadaitól megvédje őket. Megengedte hát, hogy népe learassa, amit vetett.

Milyen fontos igazságot olvasunk Jer 5:19 versében? Lásd még Gal 6:7!

Hogy szólt az Úr népéhez Jer 5:22-ben? Mire figyelmeztetett szavaival?

Isten a Teremtő, tehát jobban ismer, mint mi saját magunkat. Tudja, mi a legjobb nekünk, és mivel annyira szeret, a legjobbat akarja adni. Ezért kívánja meg az engedelmességet (5Móz 10:13). Ha betartjuk törtvényét, ha az általa létrehozott elvekkel összhangban élünk, rengeteg szükségtelen fájdalomtól és szenvedéstől megkímélhetjük magunkat!

Hogyan tapasztaltuk az engedelmességhez kötődő védelmet és biztonságot? Mit kellett saját kárunkon megtanulnunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: